Hoe is MEDstativ tot stand gekomen?

Hallo, graag wil ik mij even voorstellen: ik ben Vincent geboren in 1968.

In januari 2018, iets voor mijn 50ste verjaardag, voelde ik mij onwel met braakneigingen en soms diarree. Na een paar weken ups-and-downs, dringt mijn vrouw, die oncologisch verpleegster is, eropaan om naar de huisarts te gaan. Na een stoelgang-staal te hebben binnengebracht, bleek een darmbacterie de oorzaak te zijn van de klachten. Om geen enkel risico te nemen, stuurt de huisarts mij door naar een geneesheer-specialist voor een coloscopie.

Diagnose: een endeldarm-carcinoom, T3/T4

Bestraling, chemo, operatie, stoma, chemo, complicaties en dan uiteindelijk de wegname van mijn ileostoma eind mei 2019 in de hoop een slechte periode definitief te kunnen afsluiten. 

Ongeveer 1 maand na het verwijderen van mijn ileostoma ga ik op controle bij de chirurg en laat hem weten dat ik ongeveer 20 tot 30 keer per dag naar het toilet ga, ondanks 8 imodiums, soms ongecontroleerd verlies en veel ongemakken. Kortom een onleefbare situatie. Ik had het L.A.R-syndroom. (Low Anterior Resectie Syndroom)

Mijn chirurg schreef mij anale irrigatie voor. Dit komt neer op een dagelijkse spoeling met behulp van een irrigatiezak, die ik op schouderhoogte hing aan de klink van het raam in ons toilet, dit om geen gaten te moeten boren in de tegels. Het venster moest dan wel open blijven, wat in de winter een negatieve invloed had op de watertemperatuur die tussen 37 en 38 graden moet zijn.

Het resultaat van mijn spoelingen was super. Ik had terug een sociaal leven, kon weer op stap gaan zonder grote problemen.

Nu moest ik nog een oplossing vinden voor mijn werk als vertegenwoordiger, waarvoor ik vaak op de baan ben en soms moet overnachten. Ik zocht een systeem om mijn spoeling comfortabel te kunnen uitvoeren.

Niks! Er bestond gewoon niks om in reisformaat mee te nemen.

Dan maar zelf iets uitvinden! En hier zijn we dan met 4 maanden vertraging door Covid-19, in Augustus 2020 met een ideaal systeem: plooibaar, licht, discreet, zeer gemakkelijk te gebruiken en overal mee te nemen.

Ondertussen ben ik ook een stomadrager, en hiervoor gebruik ik dan ook weer mijn MEDstativ.

Met MEDstativ hoop ik lotgenoten te kunnen helpen een comfortabeler leven te leiden.

MEDstativ kan ook gebruikt worden voor een blaassonde, urostoma, sondevoeding, stoma-spoelingen of als mobiele serumstaander.

In tegenstelling tot vele andere uitvindingen, heb ik de mijne niet in de garage uitgevonden, maar wel op het toilet!

Vincent.